Protivgradna odbrana ispalila rekordnih 625 raketa (SRB)

Samo u toku jučerašnjeg dana širom Srbije je ispaljeno 625 protivgradnih raketa, dok je na teritoriji Srema, Mačve i Šumadije za sat vremena ispaljeno više od 200 raketa. Ovo je bio jedan od načina na koji su resorne institucije odgovorile na elementarne nepogode koje su u poslednje vreme, ali i poslednjih godina, sve češći “udar” na useve i srpske poljoprivrednike.

I tokom narednih šest dana doći će do obilnih pljuskova i grada, a Republički hidrometeorološki zavod najavljuje nestabilno i sparno vreme sa količinom padavina koja će biti izrazito neujednačena.

Takođe, RHMZ je poslao pod oznakom hitno novo upozorenje za teritoriju cele Republike Srbije, jer se u naredna dva sata u brdsko-planinskim krajevima, kao i ponegde u Vojvodini, očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Lansirne stanice RHMZ-a opremljene su u potpunosti raketama i u skladu sa pojavama gradonosnih oblaka biće izvršeno gađanje, kako sa klasičnih sistema, tako i sa novopostavljenih automatizovanih sistema protivgradne odbrane, koji od momenta instalacije beleže višestruko bolji efekat u sprečavanju velikih šteta od grada.

Izvor: Blic

Foto: Pixabay (SturmjaegerTobi )

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor