Raspisan novi konkurs – Preko šest miliona dinara pomoći za pčelare u Kikindi (SRB)

Nakon velikog pomora pčela koji je krajem maja zadesio pčelare u okolini Kikindi, tim povodom je u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo održan radni sastanak sa predstavnicima Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine i Udruženja pčelara“Kikinda“.

Nakon što se upoznao sa podacima o pretrpljenoj šteti pčelara, te da je nekima od njih pčelarstvo jedini izvor prihoda, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević doneo je odluku da raspiše novi, drugi po redu ovogodišnji konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je prepoznao nastali problem i izašao u susret pčelarima, kako bi uspeli da u kratkom roku bar delimično prevaziđu nastalu štetu.

Za ovaj konkurs je izdvojeno više od šest miliona dinara za nabavku novih pčelinjih društava.

Pravo da učestvuju na ovom konkursu imaju sva lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, ali će prednost imati oni pčelari koji su pogođeni pomorom pčela.

Konkurs je raspisan 18. juna, otvoren je do utroška sredstava, zaključno sa 25. junom 2019. godine.

Tekst konkursa

Pravilnik o dodeli sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini

Prijavni obrazac

Foto: Pixabay (Sztrapacska74)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor