Zvornik: Invalidu pčelaru uručena pomoć od 10 košnica (BIH)

Nepovoljne vremenske prilike značajno su umanjile prinose pčelarima u Zvorniku. To je zadesilo i invalida rada Dragana Birčakovića iz Grbavaca, koji živi od pčelarstva. Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Srpske odlučilo je da mu donira deset košnica.

Dragan Birčaković radio je više od sedam godina u lozničkoj “Viskozi” i zvorničkom preduzeću “Dekor”. Zdravstveni problemi bili su jači od želje da živi od svog rada. Sada mu je pčelarstvo glavni izvor prihoda.

Donacija od deset košnica resornog Republičkog fonda će mu olakšati rad i ovogodišnje minuse, a ujedno, kako kaže, znak je da nije zaboravljen.

Radenko Josipović, predsjednik Saveza invalida rada Zvornik, ističe da je razlog zašto je njemu uručena pomoć jer se radi o invalidu rada, što je ostao bez posla i nema nikakvih drugih primanja.

Slabo zdravlje i mala primanja dva su najveća problema ovih kategorija stanovništva. U zvorničkom Savezu invalida rada trude se da ovim licima pomognu onoliko koliko su u mogućnosti.

 

Izvor: agroportal

Foto: pixabay

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor