Bijeljinska ,,Šećerana” i dalje bez kupca (BIH)

Još jedan pokušaj prodaje imovine bijeljinske „Šećerane“ u stečaju je propao jer se niko nije dostavio ponudu na oglas koji je do danas bio otvoren.

Stečajni upravnik „Šećerane“ Nebojša Matić upoznao je Odbor povjerilaca da na raspisani javni poziv nije stigla nijedna ponuda, a o daljem toku stečajnog postupka u četvrtak će odlučivati Skupština povjerilaca fabrike.

Matić je danas za CAPITAL rekao da ponudu nije dostavila ni firma „Niva“ iako je ona ranije iskazala interesovanje i slala svoje predstavnike da sagledaju stanje u fabrici.

„Ta firma je dostavila dva obavještenja u kojima je navela da je i dalje zainteresovana i da će konkretnu ponudu dostaviti do 15. jula. Međutim, rok za dostavljanje ponuda je istekao“, rekao je Matić.

On je potvrdio i da je Goran Vajkić, koji je ranije za imovinu „Šećerane“ nudio 6,9 miliona KM, uputio dopis sudu u kojem traži da se u skladu sa zakonom nastavi prodaja i da se ne odugovlači sa stečajnim postupkom.

„Ta informacija će, takođe, biti prenesena Skupštini povjerilaca, koja će zauzeti stav i u vezi sa tim“, istakao je Matić.

Vajkić je u dopisu naveo da, s obzirom na to da dosadašnji pokušaji unovčenja imovine nisu uspjeli, zahtijeva od stečajnog upravnika da se pridržava Zakona o stečajnom postupku.

„To se posebno odnosi na član 107 koji propisuje da ako se imovina ne uspije unovčiti na tri javne licitacije, stečajni upravnik će unovčiti imovinu prema odredbama Zakona o izvršnom postupku“, naveo je Vajkić u dopisu i dodao da je on i dalje zaintersovan za kupovinu ove imovine.

Imovina bijeljinske Fabrike šećera ponuđena je na prodaju po cijeni početnoj od 10 miliona KM, a zainteresovani kupci ponude su mogli da dostave do 2. jula.  Međutim, nijedna ponuda nije stigla.

Imovina „Šećerane“ već nekoliko puta je ponuđena na prodaju, ali ozbiljnih kupaca nije bilo. Na posljednjoj Skupštini povjerilaca, održanoj krajem maja, odbačena je ponude turske firme „Sariel“, a tada je u sud stiglo i pismo  namjere firme „Niva“.

 

Izvor: info bijeljina

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor