Novih 100 miliona dinara za prerađivački sektor u AP Vojvodini (SRB)

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, uručili su danas 40 ugovora u vrednosti od 100 miliona dinara za nabavku nove opreme za proizvodnju vina i rakije i za opremu za proizvodnju mesa i mleka.

Za proizvodnju vina i rakije dodeljeno je 33 ugovora ukupne vrednosti 80 miliona dinara, dok je sa ukupno 20 miliona dinara finansirana nabavka opreme u sedam mesara. Preko pedeset odsto investicija po ove dve prerađivačke konkursne linije obezbeđeno je iz pokrajinskog budžeta, preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, dok su ostatak obezbedili korisnici.

Agrar je u vrhu prioriteta Pokrajinske vlade u protekle tri godine, a tako će biti i ubuduće. O tome govori čitav set mera u oblasti poljoprivrede koje su do sada realizovane, kao i nove mere koje su usmerene na nabavku nove i savremene opreme i tehničko-tehnološko osavremenjavanje u poljoprivredi”, kazao je Milićević.

On je naglasio da je intencija Pokrajinske vlade da poljoprivredni proizvođači u Vojvodini rade sa najsavremenijom opremom, da se edukuju, i da uz prirodne resurse kojima raspolažemo, postignu vrhunske rezultate na svetskom nivou kada je u pitanju kvalitet i kvantitet proizvoda koje nude.
Potpredsednik Milićević je još dodao da će to koristiti kako samim proizvođačima koji će više prihodovati od svoje delatnosti, tako i budžetu Srbije i AP Vojvodine.

Resorni sekretar Vuk Radojević je rekao da su konkursne linije po kojima su danas dodeljena sredstva veoma značajne, jer su vezane za prerađivački sektor gde se stvara dodatna novostvorena vrednost i gde prerađivači mogu da valorizuju svoj trud i rad od primarne proizvodnje.

On je naglasio da je u protekle tri godine investirano preko 140 miliona dinara u nabavku nove oprema za 24 mlekare i 20 mesara. Kada je u pitanju ulaganje u vinski sektor, koji je od 2017. godine prepoznat kroz mere Pokrajinske vlade, do sada je sa 188 miliona dinara finansirana nabavka nove savremene opreme u 50 vinarija širom Vojvodine.
Ugovori su uručeni u vinariji Đurđić u Sremskim Karlovcima, koja je korisnik podsticajnih sredstava.

Izvor: RTV

Foto: freeimages.com

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor