Novi vlasnici ‘Perutnine’ investiraju 200 miliona evra, dio i u Srpsku (BIH)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) Boris Pašalić razgovarao je danas s predstavnicima ukrajinskog MHP holdinga, odnedavno novog vlasnika “Perutnine” Ptuj, o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti proizvodnje živinskog mesa.

Predstavnici MHP holdinga su predstavili ambiciozan finansijski plan investiranja od 200 miliona evra u narednih četiri do pet godina u proizvodnu bazu “Perutnine”, a dio tih ulaganja odnosiće se i na živinarsku proizvodnju na području Republike Srpske.

Takođe, na sastanku u Banjaluci predstavljen je i podatak da agro-industrijski MHP holding proizvode izvozi u 65 zemalja svijeta, ima proizvodnju od 650.000 tona godišnje, od čega izvoze 300.000 tona, te imaju više od 30.000 zaposlenih radnika, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Ministar Pašalić je podržao namjeru značajnijih investicija MHP holdinga na području Republike Srpske i informirmisao ih o trenutnoj situaciji u sektoru živinarstva.

 

Izvor: nezavisne

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor