Brnabić: U 2018. isplaćeno 98,2 ukupnih podsticaja za poljoprivredu (SRB)

U 2018. godini isplaćeno je 98,2 odsto ukupnih podsticaja za poljoprivredu, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Na jučerašnjoj skupštini poslanica LSV-a Olena Papuga, obratila se premijerki Brnabić sa više pitanja vezanih za poljoprivredu: koliko je za 2018. godinu isplaćeno podsticaja za traktore, a koliko za poljoprivrednu mehanizaciju, koliko još nije isplaćeno, zašto i kada će biti isplaćeno?

“Država duguje poljoprivrednicima premije za mleko, za junad i po raznim drugim osnovama, novac koji kasni često i po godinu dana”, izjavila je poslanica, i zatražila odgovor zašto je to tako.

“Što se tiče podsticaja za poljoprivredu, moram da kažem da sam juče gledala tabelu, pošto sam išla u posetu Lučanima i Požegi, i da je za 2018. godinu 98,2% ukupnih podsticaja isplaćeno.  Bilo je nekog kašnjenja, zbog čega mi uvodimo e-agrarnu upravu, dakle potpuno elektronski sistem, da možemo lakše da pratimo, da možemo lakše da primamo prijave, da zahtevamo ljudima ako treba dodatna dokumentacija i brže da isplaćujemo. Ali, u ovom trenutku, za 2018. godinu, ako se ne varam, mislim da je 98,2% podsticaja isplaćeno”, odgovorila je premijerka.

Što se tiče podsticaja za traktore, Brnabić je rekla da je za traktore za 2018. godinu, isplaćeno 2,3 milijarde dinara i da je kupljeno preko 1.600 traktora, tačnije 1682, od čega je 150 iz IPARD. Time je sve isplaćeno što je bilo budžetirano za 2018. godinu, zaključila je premijerka.

Foto: Pixabay (Tama66)

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor