Deseta izložba stočarstva Gračanica-Doboj Istok 2019 (BIH)

U cilju popularizacije govedarstva i razvijanja takmičarskog duha Zemljoradnička zadruga „Gračanka“ Gračanica u partnerstvu sa opštinama Gračanica i Doboj Istok planira održati jubilarnu Desetu izložbu stočarstva Gračanica – Doboj Istok 2019 koja će se održati 05.10.2019 godine u Stjepan Polju, na nogometnom igralištu.

U skladu sa programskim aktivnostima zadrugari i kooperanti zadruge i drugi poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Gračanica i Doboj Istok kao i  opština Srebrenik, Gradačac, Živinice, Kalesija, Doboj, Tešanj i Žepče predstavit će posjetiocima najkvalitetnija mliječna grla, rasplodne junice, mlade junice, žensku i mušku telad, ovnove, konje i druge proizvode karakteristične za naše područje.

 

Pored promocije izložba ima i takmičarski karakter.

Na navedenoj manifestaciji učestovat će i izlagači ostalih vrsta stoke, kao i dobavljači repromaterijala za poljoprivrednu proizvodnju, proizvođači stočne hrane poljoprivredne mehanizacije i dr. koji će imati priliku da izlože svoje proizvode i vrše promociju istih,a neki su već potvrdili svoje učešće. Takođe predstavit ćemo i neke kulturne i tradicijske vrijednosti ovog kraja.

 

Izvor: agroportal

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor