Nakon više godina posta Slavonci su državni prvaci (HR)

Miroslav Bartolović iz Alilovaca (Požeško-slavonska županija) u kategoriji pluga ravnjaka i Zrinko Miličić iz Radikovaca (Osječko-baranjska županija) u kategoriji pluga premetnjaka pobjednici su 17. natjecanja u oranju Republike Hrvatske i predstavljat će nas na 67. svjetskom natjecanju orača u Sankt Petersburgu (Rusija) iduće godine.

Ovogodišnje je državno natjecanje održano na parceli “Bečko zvono” nedaleko od Sunje na kojem je plugove ukrstilo 32 natjecatelja iz 16 županija.

Drugo je mjesto u kategoriji pluga ravnjaka osvojio Fran-Andrej Jalušić (Međimurska županija), a treće Željko Galdašić (Karlovačka županija), dok je u kategoriji premetnjaka drugo mjesto pripalo Goranu Šebalju (Virovitičko-podravska županija), a treće Petru Spudiću (Karlovačka županija). Ekipno su prvo mjesto zaslužili natjecatelji iz Virovitičko-podravske županije, drugo je mjesto pripalo Osječko-baranjskoj, a treće Karlovačkoj županiji.

Bartolović je komentirao kako je bilo iznimno teško orati, no presretan je što su mu se nakon dugog niza pokušaja upornost i trud napokon isplatili da se popne na pobjedničko postolje.

“Pehar se nakon desetak godina vratio u Slavoniju!” rekao je Miličić i vidljivo uzbuđen priznao kako se nadao visokom plasmanu, ali ne i prvom mjestu. Presudan je, po njemu, bio i startni broj i trening, ali i golema volja i želja za pobjedom.

Spomenimo na kraju i kako je u okvru državnog natjecanja u oranju orgnizirano i 8. natjecanje u oranju s konjima na kojem je nastupilo osam konjskih zaprega, a prvo mjesto pripalo je Juri Capanu iz Sredske (Bjelovarsko-bilogorska županija), koji je upravljao kobilama Rosom i Lunom.

 

Izvor: glas slavonije

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Ostavite odgovor